Unik og mangfoldig – nye Theben produktdesign

For noen er det ren funksjonalitet – ren teknikk. For oss, for Theben, er det mer: Den fullendte formen på våre produkter.

Oversikt over designpriser

Utmerket!

Det er faktisk ikke enkelt å utvikle og produsere «kun» teknologisk finpussede apparater med høy grad av presisjon. Det er helhetlige konstruksjoner hvor Theben har investert like mye energi i utvikling av form, materialkvalitet som i funksjonalitet og betjenbarhet. Bak dette ligger det høye krav og en tydelig designlinje, som allerede har mottatt flere priser som IF-Award, PLUS-X-Award Good Design og reddot award.

«Vi er selvfølgelig svært glade», sier Paul Schwenk, styreleder i Theben AG,« for at vårt arbeid med å skape en god design er blitt belønnet med internasjonale designpriser. «“ Form, materialer, farge og merking står for teknisk presisjon og tydelighet på den ene siden og dermed for selve merket. Man gjenkjenner Theben-produktene ved første øyekast – og det er ikke bare logoen som bidrar til dette. Det gjør dem unike. Dette formspråket blir spesielt tydelig med de nye produktene til nærværs- og bevegelsesmelderne.

Tropfenform 800x489

«Det bærekraftige designkonseptet»

Vakre, tydelig, runde konturer – i såkalt dråpeformdesign – gir melderne, thePrema, theRonda og theMova, en flytende linje som føyer seg tett inntil tak, vegger og tak, som setter et integrert og estetisk uttrykk som ingen har forventet. «Det bærekraftige designkonseptet har vi utviklet sammen med en velrenommert produktdesigner», sier Paul Schwenk. «Fremfor alt var det viktig for oss at produktene blir integrert og føyer seg inn i det eksisterende miljøet, og at funksjon og estetikk harmonerer med hverandre.»

Dermed slår Theben inn på en vei som man for kort tid siden ikke kunne forestille seg: Offensiv i design med typisk tekniske funksjonsenheter. Å forstå dette som en del av den synlige og formbare arkitekturen og bygningsinfrastrukturen og integrere det, uten at det kommer i forgrunnen. Dette gir et vesentlig konkurransefortrinn.

Vellykket sammensmelting av form og funksjon

Til dette hører også Værstasjoner fra halvtransparente plaststoffer i fasaden og som er synlig først når man ser nøye å dem. De eksplisitt synlige apparatene hører også til dette, de som ikke er enkle å oppdage, men som vil bli oppdaget. Nettopp på grunn av fordelene de gir, fortjener de også anerkjennelse.

Thebens bildespråk viser med sine oppfinnelser, anerkjennelse og blikk for bruk hvordan deres produkter fungerer i bygninger.

Legg merke til dette. Linjene, den funksjonelle formskjønnheten og bruken av våre produkter. Det er en vellykket sammensmelting av form og funksjon.